בניית אתרי וורדפרס – וורדפרס היא פלטפורמת בניית האתרים הפופולרית ביותר הקיימת כיום.
לפי מחקרים עדכניים, שליש מכל האתרים בעולם נבנו בעזרתה, והנתח שלה בשוק מערכות ניהול התוכן הוא למעלה מ-60%.
מן הסתם כל מי שכבר בנה אתר בעזרת וורדפרס, וגם בעלי עסקים שקיבלו לרשותם אתרים שכאלה, לא מופתעים מהנתונים – היתרונות המשמעותיים מאוד של המערכת הופכים אותה לבחירה הכמעט מתבקשת בכל פעם שיש צורך לבנות אתר חדש.
היתרונות של בניית אתר וורדפרס
בניית אתרי וורדפרס מניבה תועלת גבוהה מאוד. הסיבה הראשונה והרלוונטית במיוחד עבורנו היא ההתאמה המושלמת לאתרים בעברית, כולל תמיכה בשפה זו.
יתרון מובהק שני הוא אינספור התבניות והתוספים שהמערכת כוללת.
בגלל שוורדפרס היא מערכת שמבוססת על קוד פתוח, כל אחד וכל אחת יכולים להוסיף לה רכיבים.
הפופולריות הרבה גורמת לכך שמפתחים רבים אכן משדרגים את המערכת באופן קבוע – בעיקר באמצעות תבניות עיצוב מרשימות, חלקן חינמיות, ועם שלל תוספים (פירוט בהמשך).
עפ"י הערכת מומחים בתחום, הושקעו בהשבחת מערכת ניהול התוכן באופן מצטבר לא פחות מ-112 שנות עבודה – והדבר בהחלט בא לידי ביטוי בשלל האפשרויות הקיימות עבורנו.
בפרט ניתן להקנות לכל אתר את המראה המושלם בהתאם לאופי המבוקש.

בניית אתרי וורדפרס – חסרונות
לצד היתרונות של בניית אתרי וורדפרס ישנם גם מספר חסרונות – וחשוב להיות מודע אליהם, בעיקר כדי לנטרל אותם, וכך להפיק מקסימום תועלת. חיסרון אחד הוא היותה של המערכת יעד לניסיונות פריצה. בפרט מנסים האקרים לנצל חורים באבטחת תבניות ותוספים, וכן גרסאות וורדפרס ישנות. הקפדה על שגרת עדכונים נכונה, כולל של התוספים, מפחיתה למינימום את הסיכון. חיסרון שני הוא הניסיונות הרבים להוסיף תגובות ספאם לעמודים באתרי אינטרנט שנבנו עם וורדפרס. הפתרון: תוסף ייעודי שמסנן כמעט את כל תגובות הזבל. חיסרון שלישי הוא הקושי היחסי לבנות אתרים מורכבים במיוחד עם וורדפרס. במקרים אלה חשוב במיוחד לפנות לחברת בניית אתרים מנוסה מאוד.השלבים השונים של בניית אתר עם וורדפרס
הידידותיות למשתמש של וורדפרס מאפשרת גם למי שאינו בונה אתרים מקצועי להקים אתר. באופן טבעי ככל שהאתר הרצוי מורכב יותר, כך נדרשת למידה מעמיקה יותר של מערכת ניהול התוכן שפותחה במקור ע"י מאט מולנווג והוצגה לעולם ב-2003 (או לחילופין הפקדת המלאכה בידיים מקצועיות). בכל מקרה, לצורך בניית אתר וורדפרס יש להתקין את המערכת ולאחר מכן להירשם אליה. ההרשמה וגם השימוש הם חינמיים, וכאמור גם חלק ניכר מהתוספים והתבניות – אם כי יש גם כאלה שמוצעים בתשלום. השלב הראשון בבנייה עצמה הוא בחירת תבנית עיצוב. כל תבנית כוללת חלוקה למתחמים וגם ווידג'טים שונים. תבניות הפרמיום, שעלותן כמה עשרות שקלים עד כמה מאות שקלים, מאפשרות גמישות רבה יותר בתכנון הדפים השונים באתר. אופציה אחרת היא שימוש בתוסף בשם אלמנטור – עורך ויזואלי שהופך את הקמת הדפים השונים שמהם יורכב האתר לאינטואיטיבית מאוד. בעזרת האלמנטור ניתן ליישם כל החלטה – למשל רוחב תמונה, מיקום תוכן מסוים, פונט, צבע רקע וכו' – במהירות ובקלות, על בסיס מנגנון Drag&Drop וממשק ידידותי במיוחד. השלב הבא הוא הוספת התכנים הרצויים. לוח הבקרה של וורדפרס מאפשר בחירה בין עמודים לבין פוסטים. עמוד הוא הבחירה המתאימה לתכנים שיש בהם מעט שינויים – למשל עמוד של שירות מסוים, עמוד האודות ועוד. פוסטים מאפשרים יצירת בלוג בתוך האתר ועדכונו בנוחות רבה.תוספי וורדפרס מומלצים
- תוסף לקידום אתרים – האופציה הטובה ביותר היא Yoast. עוד תוסף שכדאי להכיר נקרא Broken Links Checker, וכפי שניתן להבין משמו הוא מאפשר לאתר כל קישור שבור וכמובן לטפל בבעיה. אם האתר איטי מדי, דבר שעלול להכעיס גם את הגולשים וגם את גוגל, הפתרון הוא תוסף בשם W3 Total Cache.
- הופעה מרשימה בדפי תוצאות החיפושים בגוגל – על-מנת לא "רק" להגיע לדירוג גבוה בגוגל אלא גם להופיע באופן מושך במיוחד בתוצאות, מומלץ להיעזר בתוסף בשם All In One Schema Rich Snippets.
- יצירת מפת אתר בקלות – XML Sitemaps מסייע ביצירת מפת אתר שמהווה מעין מדריך לגוגל כיצד להתייחס אליו.
- הוספת ביקורות ודירוגים למוצרים – אם באתר מוצגים מוצרים שונים, ובעל האתר מבקש לאפשר לגולשים להוסיף דירוגים וביקורות – צעד שמחזק את האמון של הגולשים ועשוי לתרום גם ל-SEO – התוסף המתאים הוא WP Review.
- טפסים – התוסף האולטימטיבי ליצירת טפסים מכל סוג הוא Contact Form 7. תוסף משלים אליו הוא Save Leads שבזכותו איסוף הלידים מתבצע בקלות.
- שיפור חוויית המשתמש – בקטגורה זו כדאי להכיר תוסף בשם Simple Tooltips. באמצעות תוסף זה ניתן להוסיף בכל מקום שתרצו הסבר מפורט בלי שהוא יופיע על המסך – אלא רק במקרה שהגולשים עוברים עם העכבר על סימן מוסכם. בדרך זו ניתן לספק למשל הסבר מפורט על מושג טכני, או הסברים לגבי מילוי טופס מסוים, בלי ליצור עומס ויזואלי מופרז.
- חלונות קופצים – Layered Popups מאפשר ליצור פופ-אפים אפקטיביים שמשפרים את האינטראקציה עם הגולשים וממקסמים את שיעור ההמרה.